Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

s01e13 - 2 days to Christmas & HELP

act if as what you do makes a difference.
because IT DOES!
Είμαι τόσο κουρασμένη από το στόλισμα του πιο όμορφου δέντρου της πόλης,του δικού μας δηλαδή, που μισοκοιμάμαι πάνω στο πληκτρολόγιο.
Promises being kept though..
H τρίτη αγαπημένη λέξη Χριστουγέννων...

HELP!

'Ολο και περισσότερο συνειδητοποιώ τον τελευταίο καιρό ότι τελικά αυτοί που έχουν τα λιγότερα δίνουν τα περισσότερα. Είναι οι αληθινοί givers, οι αυθεντικοί, όχι οι άλλοι που δίνουν επειδή περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα ή έχουν συμφέρον. Είναι τόσο ωραίο να δέχεισαι αγάπη αλλά πόσο ακόμα πιο όμορφο να την μοιράζεις γύρω σου. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ, όλοι ξέρουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Μέ ένα πλαστικό κουπάκι νερό ή ότι περισσεύει από το φαγητό μας, για το αδέσποτο της γειτονιάς. Με μια στοίβα παλία ρούχα ( που το ξέρεις ότι θα κατέληγε στον τεράστιο πράσινο κάδο σκουπιδιών) για τα ορφανά παιδάκια. Να αγοράσεις ένα sandwich σε κάποιον άστεγο που ζητιανεύοντας σου λέει ότι πεινάει. Είναι τόσοι πολλοί οι τρόποι και ακόμα περισσότεροι που μπορώ να σου βρω. Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες θα βρεις εδώ πολλές
 http://zenhabits.net/25-ways-to-help-a-fellow-human-being-today/



if you can't feed a hundred people then feed just ONE
-Mother Teresa
Μη θεωρείς ότι η δικιά σου κίνηση δεν κάνει   τη διαφορά στον κόσμο μας. Η ατομική προσπάθεια του καθενός μας έχει τρομακτική δύναμη αν το αναλογιστείς.
Και πάλι θα σου πω ότι το ξέρω…
The less you have the more you give.
Αλλά αν ανήκεις σε αυτή την άλλη σπάνια κατηγορία που μένει στον 7ο ουρανό πρώτο σύννεφο δεξιά, σε ένα χρυσό παλάτι, κάνεις περιουσία με το να κάθεσαι, τρέφεσαι με διαμάντια και παρ'ολ'αυτά μια εσωτερική δύναμη μέσα σου σε κάνει να θέλεις να βοηθήσεις όσους στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από σένα, τότε σου βγάζω το καπέλο. Τώρα που είναι Χριστούγεννα και δε μπορούμε να κοιμηθούμε από το πολύ φαγητό, δε χωράνε τα δώρα μας στην ντουλάπα και δε γυρνάμε σπίτια μας από την διασκέδαση στα bar σκεφτείτε διπλά το να προσπεράσετε κάποιον άστεγο που πεινάει. Γιατί με την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, άστεγοι δεν είναι μόνο οι ναρκομανείς, τα ρεμάλια που έπιναν όλη μερα ή αυτοί που τα έχασαν στον τζόγο. Άστεγοι αυτά τα Χριστούγεννα είναι άνθρωποι όπως εγώ και εσύ.

I am helping in my own way.. Are you?

xxx
S.

PS: παρακάτω έχω κάποιες φωτογραφίες που έχω βγάλει κατά καιρούς στους Δρόμους Ζωής. Είναι φοβερό πως νιώθω, ότι αντι να τα βάλω εγώ σε ένα δρόμο τελικά με έβαλαν αυτά. Τα πλασματάκια μου! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες