Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

s01e11 - 5 days to Christmas & SUPPORT

as you grow older, you will discover that you have
two hands, one for helping yourself, the other
for helping others.
-Audrey Hepburn
Την αγαπώ αυτή τη λέξη. Όλες τις λέξεις τις αγαπώ. Είμαι γενικά και παρανοϊκά ερωτευμένη με διάφορες λέξεις. τη λέξη άνθρωπος, νύχτα, πίστη, φροντίδα, προστασία, potential. family, childhood. είμαι ερωτευμένη με τη λέξω έρωτας.

μια από τις λέξεις είναι και η λέξη support!
Μάλλον την αγαπώ τόσο πολύ για τις στιγμές που θυμάμαι να με στηρίζουν αλλά ακόμα περισσότερο για τις στιγμές που εγώ στήριξα άλλους.
Το αγαπώ αυτό το συναίσθημα.
Να πηγαίνω στο γήπεδο να δώ τον φίλο μου να παίζει, παρόλο που ασχετότερο(!) άνθρωπο με το άθλημα από μένα στις κερκίδες δε θα βρείτε. Να κάθομαι πρώτη πρώτη στην ακόμα άδεια αίθουσα στο θέατρο στην πρεμιέρα της καλύτερης μου φίλης. Για να μη χάσω λεπτό. Να περνάω βράδια που ο ύπνος πέρασε και δεν ακούμπησε να λιώνω στη συζήτηση ένα θέμα που έχω ξαναλιώσει στη συζητήση λιγό αφού είχε ήδη λιώσει στη συζήτηση. Επειδή πονάει κάποιον που αγαπώ. Σε μια κουζίνα. Με ζεστό τσάι. Να κλαίω από τα πρώτα 5' της αποφοίτησης του αδερφού μου. Από που? από τα νήπια!

Χορευτικές παραστάσεις, επιδείξεις μόδας, συναυλίες, ορκομωσίες, γάμοι, χωρισμοί και κηδείες. Καινούριο σπίτι, καινούρια δεσμός, νέα οικογένεια, καινούρια αρχή, νέο τέλος.
Στιγμές χωρίς χρήματα, χωρίς ανθρώπους, μακριά από το σπίτι.
Μακρία από δυνατά γέλια.
Μακριά από αγκαλιές.
Χωρίς στήριξη από κανέναν.

Είμαι τυχερή.
Τόσες φορές στήριξα και στηρίχτηκα.

Γι'αυτό, τώρα που είναι Χριστούγεννα, η πιο τέλεια περίοδος όλου του χρόνου (και οποιος διαφωνεί να του καεί το δέντρο!) στηρίξε!
Στήριξε το φίλο που έχεις ακόμα αλλά και το φίλο που έχασες. Τόσες όμορφες στιγμές περάσατε μαζί, μην τις ξεχνάς. Στήριξε φιλανθρωπικές οργανώσεις βοηθώντας να κάνουν και άλλοι Χριστούγεννα σαν τα δικά σου. Στήριξε τα μαγαζιά της γειτονιάς σου. Αγόρασε τα δώρα σου από εκεί αντί από το μεγάλο πολυκατάστημα. Μην αφήσεις το μεγάλο ψάρι να φάει το μικρό. Τουλάχιστον όχι σε περίοδο χριστουγέννων.
Στήριξε τη χώρα σου. Εντάξει το ξέρω, έχει πολλά στραβά αλλά θύματα αυτών πολλές φορές είναι αθώοι άνθρωποι. Πολύ απλά μπορείς να στηρίξεις ελληνικές εταιρίες. Αντί για barilla, αγόρασε μακαρόνια misko ή melissa. Δεν κάνω διαφήμιση απλά… είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε?
Γιατί τα χρήματα ενισχύουν τους ιδιοκτήτες και τους μετόχους σίγουρα, αλλά μην ξεχνάς και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές.


Όσο για μένα? Αυτές τις μέρες στήριξα φίλους, μακαρόνια και ανθρώπους που δε θα κάνανε Χριστούγεννα.
Το κάνω όλο το χρόνο αλλά τα Χριστούγεννα,δεν ξέρω, κάτι με πιάνει. Κάτι διαφορετικό, αλαφροϊσκιωτο…

dedicated to my one & only Audrey Hepburn


xxx
S.




3 σχόλια:

  1. Γραφεις υπεροχα και μου αρεσε πολυ το blog σου. Απο εδω και περα θα σε παρακολουθω τακτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Respect στα μακαρόνια που σε έχουν για φίλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες